Projecten 


Lokaal in Verbinding

Lokaal in Verbinding

Gelovend in gedecentraliseerde open source oplossingen als remedie voor de gecentraliseerde marketingmachine waarin ons digitale leven zich steeds meer afspeelt, willen wij middels een Proof of Concept laten zien hoe informatie- en communicatietechnologie lokaal kan werken. Bijvoorbeeld voor een lokale woongemeenschap.


De set met software geselecteerd op basis van onze criteria willen wij middels Proof of Concept laten zien op een lokale zonne geladen server, verbonden met laptops en telefoons waarmee men onderling kan (video)bellen en communiceren. Zonder dat iets verbonden is met het internet. Eveneens moet men een nieuwsbrief binnen de lokale gemeenschap kunnen versturen, of een lokale digitale krant kunnen publiceren.


Voordat men zich afvraagt of er veel animo is voor een use case in lijn met deze Proof of Concept.  Dat denken wij niet. Wij gaan er vanuit dat een combinatie van intranet en internet de voorkeur geniet.
Echter de vrijheid van het internet staat onder druk en de zorg of wij nog wel gebruik kunnen maken van moderne technologie als het net verder wordt aangetrokken is reëel. En zonder te willen vervallen in allerlei mogelijke doemscenario's kunnen wij op basis van feiten wel concluderen dat het op dit moment niet of nauwelijks meer mogelijk is om digitale handelingen te verrichten zonder ten prooi te vallen aan de groteske marketingmachine waarmee kartels van machthebbers het internet in toenemende mate domineert en beheert. Het wat sneu dat dientengevolge het vormen van een eigen mening steeds moeilijker is. Jezelf moet afvragen of jij zo overtuigd van je eigen mening en beredenering dit wel je eigen mening is. Er wordt immers continue op ons onbewuste brein ingetrapt. Dat wij als creatieve, liefdevolle en sociale wezens denken wat marketeers aan de andere kant van dit virtueel infuus willen dat wij denken is anno 2024 helaas meer feit dan fictie. 
Deze Proof of Concept heeft slechts ten doel te laten zien dat het technisch mogelijk gedeeltelijk of geheel te ontkoppelen van wat ons niet geheel belangeloos ons permanent beïnvloedt. Doch wel gebruik te kunnen maken van  moderne technologie juist om in vrijheid te kunnen verbinden en communiceren!

Iedereen die op zijn of haar manier een steentje kan en wilt bijdragen roepen wij op om zich in te schrijven.  Vink aan dat u wilt meehelpen in het domein Digitaal en verbinding, wij nemen contact met u op, en verwelkomen u graag!

Heb je interesse om mee te helpen aan dit project?

Meld je dan nu aan als lid van Nieuw West-Brabant en help mee. Wij hebben je hulp hard nodig!