Podcast

Nieuw West-Brabant geeft ruimte voor verdiepende gesprekken. We streamen onze podcasts via privacyvriendelijke platformen. 

Vragen, tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Podcast 6 - Erica Bol - Nieuw West-Brabant

Nieuw West-Brabant in gesprek met Erica Bol

Erica Bol is een conscious future designer en probeert bewust de toekomst vorm te geven. Wij zien haar als inspirator voor de nieuwe wereld, het nieuwe wonen.
Een toekomstonderzoeker die zelf een duurzaam huis heeft gebouwd in West-Brabant. We gaan het hebben over haar duurzame droom die werkelijkheid werd.


Luister podcast 

Podcast 5 - Menno de Lange - Nieuw West-Brabant

Nieuw West-Brabant in gesprek met Menno de Lange van Droomwonen Brabant.

Droomwonen Brabant is een stichting met de missie om letterlijk en figuurlijk meer ruimte te creëren voor bouwen in eigen beheer in Brabant. Met Droomwonen Brabant bieden zij een platform om deze manier van bouwen mogelijk te maken. Wil jij of willen jullie deelnemen aan een project om je eigen woning te realiseren, kijk dan in het bestaande aanbod van lopende projecten of meld je aan als geïnteresseerde voor een droomwoning op een andere locatie: www.droomwonenbrabant.nl


Luister podcast 

Podcast 4 - Henk van Houten - Nieuw West-Brabant

Nieuw West-Brabant is in gesprek met Henk van Houten. Henk woont sinds 2014 in een energie-positieve woning en wekt meer energie op dan hij verbruikt. 

Hij is pionier en initiatiefnemer voor het realiseren van een CPO. Zijn idee is om een woonwijk te bouwen waar de woningen allen zijn voorzien van een lessenaars dak vol met geïntegreerde zonnepanelen en voorzien van zonnecollectoren, hoge isolatie, drie dubbel glas, aardwarmtepomp, warmte-terug-win-installatie, accu etc. Hij is bedenker van www.chargefreehome.nl, hierover is meer te vinden op onze website onder het domein samen wonen.


Luister podcast 

Podcast 3 - Ecodorp Boekel - Nieuw West-Brabant

Nieuw West-Brabant is in gesprek met Ad Vlems. Inspirator & aanjager van Ecodorp Boekel. Een inspirerend Brabants voorbeeld voor duurzaam leven in verbinding.

Ecodorp Boekel is een wijk van 30 klimaatadaptieve en klimaatpositieve huurwoningen, 6 mantelzorgwoningen, buurthuis, kennis- en educatiecentrum, werkplaats en kantoren, eigen voedselvoorziening, eigen energievoorziening, ecologische waterzuivering en duurzame ondernemingen.

 

Luister Podcast  bekijk podcast  

Podcast 2 - Mieke Elzenga - Nieuw West-Brabant

LiberTerra realiseert in Nederland en daarbuiten de komende jaren meerdere nieuwe woonlocaties waar ondernemers de kans krijgen om te wonen in het gebied waar zij werken.

Op de LiberTerra projecten werken burgers, (lokale) overheden en ondernemers samen aan het realiseren van een betere samenleving.Luister Podcast  bekijk podcast

Podcast 1 - Society 4.0 - Nieuw West-Brabant

Bob de Wit, hoogleraar strategisch leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit en Roel Wolfert, financieel expert en voormalig topman van VISA, hebben afgelopen vrijdag hun ideeën over een 'maatschappelijke revolutie' met ruim honderdtwintig Brabanders gedeeld.

De Wit en Wolfert zijn de grondleggers van Society 4.0, een plan om de komende maatschappelijke ontwikkelingen ten gunste van burgers te doen keren.


 Luister Podcast  bekijk podcast