Regionaal ondernemen

De droom van Nieuw West-Brabant is dat er een steeds meer zelfstandig functionerende decentrale economie ontstaat waarin mensen vreedzaam en op een waardige manier met elkaar samenleven. 

Daarnaast komt er een praktisch plan opgesteld door ondernemers en experts uit de regio en soortgelijke lokale initiatieven elders. 

"Meer klanten, inkomsten en financieel verkeer binnen communities zelf en minder geld naar grote (web)winkels en dienstverleners."
 
Het MKB is de hoeksteen van de economie. We denken na over het stimuleren van consumptie ‘dichtbij’. Door regionaal te kopen gaat de koopkracht regionaal rond voordat het geld buiten de gemeenschap uitgegeven kan worden. Die extra geldcirculatie betekent dat bedrijven extra verkopen doen, extra inkomsten voor hen en hun medewerkers genereren.

De regionale organisatie wordt zo ingericht dat ze een levensvatbaar alternatief is voor andere economische constructen, zoals import- en export gedreven handel. 

Blijf op de hoogte van dit domein

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief voor dit domein om gedetailleerde informatie te krijgen over de laatste ontwikkelingen.


Ontdek een ander domein

Gezondheid en zorg

Gezondheid is in eerste instantie het behouden van vitaliteit en voorkomen van ziekte. Vitale en gezonde mensen voelen zich beter, hebben meer energie en zijn gelukkiger.

Het is dus heel waardevol om zo lang als mogelijk een goede gezondheid te houden...


Lees Meer