NWB Borrel | Rondleiding sawa's van Oudenbosch | Bierproeverij 't Meuleneind

Registraties zijn gesloten

"Ongelofelijk maar waar: rijst uit Brabant", zo meldde Omroep Brabant een paar jaar geleden. Inmiddels is de 'Albano'-rijst van Jan Veerhuis een begrip in de regio. Nieuw West Brabant neemt een kijkje en is diezelfde avond welkom bij een bijzondere bierbrouwerij.  ​

Let op: we verzamelen bij de rijstvelden (op de navigatie: Vaartweg 52 Oudenbosch), daarna rijden we in 5 (auto) of 15 (fiets) minuten naar de brouwerij (Moleneindsestraat 21 Hoeven). 

***

De maandelijkse borrel - iedere keer de tweede vrijdag van de maand - begint ditmaal met een rondleiding op de sawa's van Oudenbosch. Neem je laarzen mee! En voor de extra beleving ook een zaklamp. De rijstplantage is een landelijk unicum. Na Oudenbosch is de dichtst bijzijnde plaats waar rijst groeit Marseille. 

Het begon met de Surinaams-Hindoestaanse schoonvader van Jan Veerhuis, eigenaar van FMB Management. Hij zag een zonnige waterplas, windluw en een laag peil. 'Hier zou weleens rijst kunnen groeien', zei hij. Zo geschiedde. 

"De plant geeft ook mooie bloemen en je kunt er karton van maken. Bovendien zorgt de rijstplant voor de zuivering van het water op de plantage. In de tropen wordt er op deze manier drinkwater gemaakt", aldus Veerhuis tegen Omroep Brabant. 

Na de rondleiding volgt een bierproeverij met soep, brood en hapjes bij Brouwerij 't Meuleneind in Hoeven. Daar zijn vader Jan en zoon Joost nu fulltime bezig met het brouwen van bijzondere bieren, met onder meer de speciale 'Barrel Aged', en in de webshop zijn bieren als 'Obscure Stout' en 'Mosaïc IPA' te vinden. Ook brouwen zij met de rijst van Veerhuis. Méér dan doorsnee blond dus, én lokaal! 

Een hybride borrel dus. Hieronder de details.  

Rondleiding Albano rijstplantage Oudenbosch + bierproeverij 't Meuleneind

18.00 - 18.45 uur: Rondleiding rijstsawa's. We verzamelen bij de waterbassins op terrein Albano, aan de Vaartweg in Oudenbosch. In uw navigatie kunt u Vaartweg 52 Oudenbosch intypen. Eigenaar Jan Veerhuis opent het hek vanaf 17.45 uur. 

19.00-21.00 uur: U gaat na de rondleiding op de rijstplantage zelf naar de nabij gelegen Brouwerij 't Meuleneind (Moleneindsestraat 21 Hoevenreistijd: 5 min. auto, 15 min. fiets. Ben je met het openbaar vervoer? Geef het even aan. Je kunt ongetwijfeld meerijden.) Hier leert brouwer Joost ons enkele bieren kennen die op dat moment op voorraad zijn. Voor niet-liefhebbers is er koffie, thee, fris of wijn. 

Hoe koop ik tickets? 

Klik op 'Registreer', de rode knop rechtsboven. Vul uw gegevens in als naam en adres. Klik op 'bevestig'. Hierna bent u automatisch geregistreerd - het allerbelangrijkste! 

Hierna kunt u betalen met iDeal of bankoverschrijving. Liever cash bij de deur? Ook goed, dan komt u gewoon naar de lezing. U staat namelijk na het invullen van naam en adres in ons systeem. 

Vragen?

Mail naar info@nieuwwestbrabant.nl. 

Datum & Tijd
vrijdag
13 januari 2023
18:00 21:00 Europe/Amsterdam
Locatie

Brouwerij 't Meuleneind

Moleneindsestraat 21
4741 RG Hoeven
Nederland
+31 6 12523009
Krijg het adres
Organisator

Nieuw West Brabant

+31 76 760 2800
info@nieuwwestbrabant.nl
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement en deel jouw aanwezigheid.