Digitaal welzijn - Smartphone

Wil jij je vrijheid terug en zelf beslissen met wie en wanneer je welke gegevens deelt?

Lezing Digitaal welzijn
17,50 € 17.5 EUR
Verkoop eindigt op 06-06-2023 19:00 Europe/Amsterdam
Aantal

Big Tech weet alles van je: wie je bent, waar je bent, wat je doet.

Wil je afscheid nemen van je big tech smartphone maar weet je niet hoe?Wil je dag zeggen tegen Google en de clouds? De systemen en applicaties die we dagelijks gebruiken lijken ons te dienen en te voorzien van veel gemak. Niets is minder waar. Ze vormen een vergevorderd surveillance-netwerk waar wij vrijwillig en onwetend aan deelnemen. Gelukkig zijn er alternatieven waarmee je je privacy terugpakt en weer baas over je eigen data wordt. 

Tijdens deze lezing delen we waarom we hebben gekozen voor de Volla telefoon, leggen we de verschillen uit tussen alle alternatieve telefoons op de markt, vertellen we hoe en waarom BigTech ons nauwkeurig in de gaten houdt, welke mogelijkheden er zijn om hieraan te ontsnappen, en hoe je dit doet zonder in te leveren op functionaliteit. We voegen meteen de daad bij het woord door je hierbij te helpen. Je kan via ons een Volla telefoon aanschaffen en ook bieden we je een overstapservice aan.

NWB biedt een alternatief: de Volla mobiele telefoons. De Volla telefoon staat voor vrijheid door eenvoud en veiligheid. Dit omvat ook de transparantie en controleerbaarheid van de software op de Volla PhoneDe Volla’s zijn onafhankelijk van Google en onafhankelijk van een cloud. Het is aan de gebruikers zelf om te beslissen of en welke diensten zij willen gebruiken. Volla zorgt ervoor dat de  besturingssystemen voor de Volla Phones consequent de privacy en de gebruikersgegevens van de gebruikers tot in de puntjes beschermen. 

Waarom zou ik overgaan naar een Volla telefoon? Dankzij de smartphone hebben we mobiel internet gebracht. Dat is voor de meesten van ons onmisbaar geworden. De toenemende complexiteit van de toestellen, de korte levensduur van de batterij en het gebrek aan bescherming van de gebruikersgegevens zijn des te problematischer.

Welk probleem los je op met Volla Phone en waarom is dat belangrijk? Wil jij je vrijheid terug en zelf beslissen met wie en wanneer je welke gegevens deelt? 

1. Smartphones vragen veel tijd en aandacht. De reden ligt niet alleen in de ontelbare apps, maar ook in de steeds ingewikkeldere bediening. De bediening van de Volla is eenvoudig en snel zodat gebruikers weer tijd en aandacht kunnen geven aan dingen die echt tellen. 

2. Het buitensporig verzamelen van gebruikersgegevens op moderne smartphones en het paternalisme van Apple en Google, die gebruikers dwingen hun clouddiensten te gebruiken zijn redenen om over te stappen. 

De Volla telefoon is volgens ons het antwoord op datahonger van Big Tech en massale surveillance van overheden: een Android-smartphone zonder Google-diensten!

Vind je het lastig om over te stappen omdat je toch nog gebruik wilt maken van bepaalde Android-apps?Dat kan. De Duitse makers namen de opensource-versie van Android als basis en haalden daar zoveel mogelijk Google-verwijzingen uit. Dit vooral vanuit privacy-opzicht. Tegelijkertijd is 'VollaOS', zoals het resulterende besturingssysteem heet, wel gewoon compatible met Android-apps.

Wil je meer lezen over de Volla telefoon en de oprichter van het bedrijf?

Lees hier meer: https://www.nieuwwestbrabant.nl/blog/nieuws-en-blogs-1/sociaal-kredietsysteem-in-europa-oud-journalist-heeft-oplossing-26

Neem vast een kijkje in de winkel en bestudeer het aanbod in de shop: https://www.nieuwwestbrabant.nl/shop 

Agenda

 • 19.00 Inloop

 • 19.30 Opening en introductie door Caroline Thijs

 • 19.45 ‘Waarom de Volla telefoon’ door Jeroen Bots (deel 1)

 • 20.15 Pauze

 • 20:35 ‘Vraag maar raak ronde’ door Jeroen Bots (deel 2)

 • 21.20 Napraten en borrelen

 • 22.00 Einde

Na deze lezing ben je op de hoogte van:

 • Wat brengt het je
 • Aan het einde van deze lezing heb je een goed beeld...
 • Waarom NWB heeft gekozen voor de Volla telelfoon
 • Wat de bedreigingen zijn die BigTech vormt
 • Hoe jouw mobiele telefoon BigTech-vrij wordt
 • Welke applicaties je het beste wel of juist niet kunt gebruiken
 • Van de valkuilen die er zijn op het pad om BigTech-vrij te worden

Hoe koop ik tickets? 

Klik op 'Registreer', de rode knop rechtsboven. Vul uw gegevens in als naam en adres. Klik op 'bevestig'. Hierna bent u automatisch geregistreerd - het allerbelangrijkste! 

Hierna kunt u betalen met iDeal of bankoverschrijving. Liever cash bij de deur? Ook goed, dan komt u gewoon naar de Lezing. U staat namelijk na het invullen van naam en adres in ons systeem. 

Locatie.

Locatie wordt na aanmelding bekend gemaakt.

Vragen?

Mail naar info@nieuwwestbrabant.nl


Datum & Tijd
dinsdag
6 juni 2023
19:00 22:00 Europe/Amsterdam
Organisator

Nieuw West Brabant

+31 76 760 2800
info@nieuwwestbrabant.nl
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement en deel jouw aanwezigheid.